no image

15 juni 2021

Van 18-20 november is het zover: de vierde editie van Highlight Delft! Het driedaagse festival is een route door de innovatieve stad Delft langs unieke plekken in het centrum en op de TU Delft Campus. Tijdens Highlight Delft zie je installaties waarin kunst en technologie elkaar beïnvloeden, om te kunnen experimenteren en bediscussiëren waar nog onverkende perspectieven liggen voor onze technologische toekomst. De Early Bird tickets voor het festival zijn vanaf vrijdag 11 juni in de verkoop. 

Highlight Delft zet zich in om connecties te leggen tussen kunstenaars, wetenschappers, (tech-) bedrijven en studenten. Tijdens het festival worden met trots deze unieke samenwerkingen, met vernieuwende en experimentele resultaten gepresenteerd. Op het programma in november staat een bijzondere selectie van installaties, een kleine greep uit wat je kunt verwachten. 

Laat je meenemen door de indrukwekkende zwerm autonome elektronische wezens van Matteo Marangoni & Dieter Vandoren, die tijdens het festival hun werk Komorebi tentoonstellen. De honderd elektronische beestjes reageren op licht en geluid, geïnspireerd door hoe zonlicht schittert door het bladerdek (Komorebi in het Japans). 

Kom niet alleen bewonderen, maar werk ook mee aan Koki’o, een interactief bloemenveld van Luuk Meints. Ontwikkel samen met deze Delftse maker via open-source digital fabricagemethode de vorm, kleur en patroon van de bloem en word mede-vormgever van dit kunstwerk! 

In The Student Hotel vind je tijdens het festival Row, van het ontwerpcollectief TUNDRA uit St. Petersburg. Hun betoverende installatie bestaat uit een rij van holografische ventilator projectoren.  Daarmee maken zij niet alleen een imposant kunstwerk, maar ook een infrastructuur waar creatievelingen mee kunnen experimenteren. Row is een perfect voorbeeld van hoe je op innovatieve en creatieve wijze technologie kan inzetten om iets te creëren dat men niet eerder gezien heeft.

Highlight Delft bestaat dit jaar uit twee districten Nieuw Delft en TU Delft Campus. Het festival neemt je ook dit jaar mee op een route langs bijzondere locaties in Delft, zoals het ESP-lab en het Co-Creation Centre op de TU Delft Campus waar dagelijks aan het vormgeven van de toekomst wordt gewerkt.

Kun jij ook niet wachten? Kom langs in het The Student Hotel Delft waar kunstenaar Jeanine Verloop nu al aan het werk is. Zij experimenteert met de mogelijkheden van wetenschappelijk glasblazen en is bezig met de ontwikkeling van kinetisch glaswerk. Tot 25 juni is Jeanine hier artist in residence en geeft zij twee keer per week een rondleiding.

Het complete programma wordt aangekondigd via de website en sociale media kanalen @highlightdelft. 

Wees er snel bij, want er zijn maar beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar via www.highlightdelft.nl 


Je ontvangt een terugbetaling voor het ticket, wanneer het festival wordt geannuleerd wegens COVID-19 maatregelen.