Designing for Darkness
Beeldjutters en Taylor Stone
Vrijdag 20:00-20:30 en 21:30-22:00

Taylor Stone deelt nieuwe perspectieven op het ontwerp van kunstmatige verlichting in onze omgeving door duisternis te bestuderen. De Beeldjutters hebben zijn pop-up college uitgebreid door een meeslepende wereld van visuele poëzie te creëren te midden van de bomen van de Botanische tuin van de TU Delft.

‘Op bewolkte nachten verandert lichtvervuiling de nachthemel van Delft in een fel oranje. Taylor Stone en de Beeldjutters presenteren het visueel uitgebreide verhaal van ‘Designing for Darkness’.’

Dr. Taylor Stone begon pas halverwege zijn promotieonderzoek aan de afdeling Ethics and Philosophy of Technology van de TU Delft. In plaats van de negatieve impact van kunstmatige verlichting, concentreerde Stone zich op de kwaliteiten van duisternis. Hij vond negen verschillende waarden voor het ontwerp van duisternis met betrekking tot gezondheid, ecologie, energie en de nachtelijke hemel.

De mini-lezing van Taylor Stone wordt aangevuld met prachtige droombeelden gemaakt door de Beeldjutters in de Botanische Tuin van de TU Delft.

Deze speciale samenwerking voor Highlight werd geïnitieerd door pop-up lezingen van de TU Delft met de steun van Dr. Taylor Stone, de Botanische Tuin en de Beeldjutters die eerder in 2017 en 2018 hebben bijgedragen aan Highlight.

Dr. Taylor Stone
Taylor is docent en postdoctoraal onderzoeker in de ethiek van technologie. Hij promoveerde in 2019 aan de TU Delft en was eerder postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Industrieel Ontwerpen.

Over Beeldjutters
De Beeldjutters zijn een collectief gespecialiseerd in visuele poëzie. Met hun verhalen en reizen door licht, beeld en geluid in verschillende omgevingen verbaasden ze een groot en divers publiek. Extra opmerkelijk binnen een breed scala aan projecten, zijn hun grote theater- en operaproducties en hun talrijke landschapsprojecties in verschillende buitenlandschappen.

Designing for Darkness wordt gepresenteerd in samenwerking met de pop-up lezingen van de TU Delft.

More information
www.beeldjutters.nl
www.tudelft.nl/io/over-io/personen/stone-tw/