Celestial Harmonies
JesterN

Een gehackte Vectrex, een spelcomputer uit de jaren 80, tot leven gewekt als een soort hybride zombie: half analoog, half digitaal. Het vertelt een verhaal over ruimtelijke geometrieën en harmonische verhoudingen met licht en geluid perfect gesynchroniseerd in een simpel doch machtig, synesthetisch schouwspel.

‘Een audiovisueel verhaal verteld door analoge elektronica. See het geluid, en hoor het licht. ’

In een wereld die het verleden snel vergeet, keert JesterN terug naar een tijd van analoge technologieën om alles wat achter is gelaten te verzamelen en te doen herrijzen in een tweede leven. Het wordt ook wel “ Media Archeologie” genoemd: het afstoffen van oude gebruiksvoorwerpen van een beschaving die overhaast in een digitale wereld is gesprongen en vergeten spoken heeft achtergelaten. Deze voorwerpen hebben sterke persoonlijkheden: ze vertonen een bijzonder aanpassingsvermogen in vergelijking tot hun digitale opvolgers. In Celestial Harmonies heeft JesterN een vectrex gehackt, een oude spelcomputer uit de jaren 80, en deze tot leven gewekt als een soort hybride zombie: half analoog, half digitaal. Het vertelt een verhaal over ruimtelijke geometrieën en harmonische verhoudingen met licht en geluid perfect gesynchroniseerd in een simpel doch machtig, synesthetisch schouwspel.

Over JesterN
Alberto Novello alias JesterN’s werk is gericht op het creëren van probabilistische multimedia-architecturen, die zich bevinden op de technologische grens tussen instabiliteit en vergissing, mislukking en expressie. De laatste tijd onderzoekt hij analoge manieren om licht met geluid te regelen. Zijn werken werden eerder al geëxposeerd in Centre Pompidou in Parijs, op Amsterdam Dance Event, Venice Biennale, New York Computer Music Festival, Bozar Bruxelles, Rewire Festival Den Haag, Seoul International Music Festival, Sonic Circuits Washington DC, Centro Mexicano de Musica y Artes Sonoras.

Extra veel dank aan Vakwerkhuis

Meer informatie
http://www.jestern.com/
https://www.instagram.com/_jestern_/