Metronome
Jonas Vorwerk

Metronome is een kunstwerk wat licht en geluid met elkaar verbindt op basis van een eeuwenoud principe: de metronoom. Een ruimtelijk, kinetisch werk met licht en geluid, dat gaat over ritme, evenwicht en synchroniciteit in een esthetische beeld samengevat, gevoed door de combinatie van technologie en menselijke interactie.

‘Een ruimtelijk, kinetisch werk met licht en geluid, dat gaat over ritme, evenwicht en synchroniciteit. ’

Metronome brengt licht, geluid en beweging samen door middel van een combinatie tussen esthetiek en vernieuwende techniek. Het is niet alleen een installatie, een kunstwerk, maar ook een middel tot contact: het daagt de bezoeker uit om met het werk en met de andere bezoekers interactie aan te gaan. Op deze manier kan je samen met anderen tot een
compositie komen. Metronome wordt gekenmerkt door: interactiviteit met de gebruiker, aantrekkelijke esthetiek, tijdloze vormgeving, hoogstaande technologie en interactie tussen licht en geluid.
Metronome is een interactieve installatie. Het werk komt tot leven onder de handen van de
gebruiker(s): zij krijgen de gelegenheid componist van het werk te worden. Waar veel
kinetische kunst nog steeds statisch is en alleen om naar te kijken, gaat dit werk een stap
verder: het vraagt om deelname, engagement, en is daarmee uitermate geschikt in een breed
scala aan publieke settings.

Over Jonas Vorwerk
In het werk van Jonas Vorwerk komen verschillende disciplines samen: geluid, licht, interactie en techniek. Hoogwaardige techniek wordt ingezet als middel om een doel te bereiken: een installatie die verschillende disciplines met elkaar verbindt, en die voor een leek intuïtief te bedienen en te begrijpen is. Al zijn ontwerpen ontstaan door ontwerpend onderzoek en experimenteren. Niet alleen de ontwikkeling van zijn werk is gebaseerd op experimenteren en cross-overs – Jonas daagt ook de gebruikers uit om dit te doen. Zonder hen leeft het werk niet – ze worden dus bijna gedwongen om te experimenteren met het werk en uit te vinden wat het (met hen) doet.

In samenwerking met BPD Cultuurfonds

Meer informatie
www.jonasvorwerk.nl
vimeo.com/jonasvorwerk