Conveyor
Zoro Feigl

Een reeks bewegende schilderijen. Transportbanden spelen met bewegende doeken die door verschillende soorten vloeistoffen en pigmenten stromen waarmee ze bewegende beelden maken. Deze aan de muur gemonteerde machines maken actief vluchtige abstracte schilderijen.

‘Een reeks bewegende schilderijen; transportbanden maken actief vluchtige abstracte schilderijen met vloeibare pigmenten.’

Naast Feigl’s grootschalige kinetische installaties werkt hij doorgaans aan een reeks bewegende schilderijen. ‘Conveyor’ is gemaakt van afgedankte transportbanden. Een mengsel van boorolie en water geeft het effect van een bewegend schilderij. Herhaalde bewegingen veroorzaken onverwachte en verrassend mooie optische effecten.

De transportbanden spelen met bewegende doeken die door verschillende soorten vloeistoffen en pigmenten stromen waarmee ze bewegende beelden maken. Deze aan de muur gemonteerde machines maken actief vluchtige abstracte schilderijen. Met betoverende en poëtische effecten in levendige kleuren creëren ze een nieuwe relatie tussen schilderen en mechanica. Deze doorlopende serie is in verschillende musea in Nederland en daarbuiten vertoond en er verschenen ook grotere versies voor buiten.

Over Zoro Feigl
De installaties van Zoro Feigl (1983, Amsterdam) lijken te leven. ZIjn materialen dansen en draaien. Samen geplaatst in een ruimte, worden de werken een: groot en log in sommige ruimtes, maar onzeker en sierlijk in anderen, vaak met een hint van onvoorspelbaarheid.

Feigl’s vormen zijn constant in verandering, soms langzaam, soms snel. Zonder duidelijk begin of einde lijken de objecten gevangen te zitten in zichzelf. Als toeschouwer wordt je meegesleurd in hun bewegingen: ze omarmen en verbazen, maar soms zijn ze ook beangstigend.

Conveyor wordt gepresenteerd in samenwerking met het Prinsenkwartier.

Meer informatie
www.zorofeigl.nl
www.zorofeigl.nl/conveyor