Sunset in Delft, Highlight festival 2021. Night photo of inflatable artwork

Er gloort licht aan de horizon, Highlight Delft is back! We zijn er weer in 2023 en wel van 16 tot en met 18 februari. De Early Bird Ticket verkoop start 15 november a.s.

Kom drie dagen lang in Delft installaties ontdekken waarbij kunst en technologie samensmelten. Highlight Delft geeft je een fascinerende kijk in de toekomst waarbij kunstenaars, ontwerpers, bedrijven en onderzoekers je de kans geven toekomstige, inventieve ideeën in het echt te ervaren.

Krijg antwoord op de vraag hoe we met technologie onze eigen leefomgeving kunnen vormgeven. Loop mee met een guided tour, laat je meevoeren langs historische plekken, laboratoria en andere ongewone locaties in Delft.

TESTLAB
Tijdens Highlight Delft komt een datalandschap dat ons vertelt over het klimaat met beeld en geluid tot leven. Kijk en luister naar een zwerm van tientallen autonome elektronische wezens, ben onderdeel van een audiovisueel muziekstuk met een zelfontwikkelde elektro-akoestische cello. Ook kun je denkbeeldige, door micro-organismen gemaakte designobjecten zien.

Wil je zelf mee ontwikkelen aan Highlight Delft? In de aanloop naar het festival dagen we je graag uit om mee te denken aan het ontwikkelen van onze gezamenlijke, betere toekomst met gebruik van technologie. Creëer je eigen bijdrage en schep een digitaal leven voor Digital Bugfest of doe mee met één van de andere workshops.

Foto: Sunset in Delft, 2021.