Sounds of tomorrow’s electric vehicles and the future soundscapes of the city.
Diederik Mulder

Blootstelling aan verkeerslawaai kan irritatie en stress veroorzaken en prestaties verminderen. Elektrische auto’s zijn stil, maar kunnen ook gevaarlijk zijn omdat voetgangers ze niet kunnen horen aankomen. Om deze reden maken elektrische auto’s valse motorgeluiden. Maar waarom niet nieuwe, unieke geluiden ontwerpen die daadwerkelijk waarde kunnen toevoegen in plaats van irriteren?

‘Onderzoek naar toekomstige autogeluiden die de stad bewoonbaarder kunnen maken.’

Geluidshinder is een serieus probleem, maar steden worden weer iets stiller met de opkomst van elektrische voertuigen. Hoewel veel mensen dit als een goede zaak beschouwen, is het gevaar dat voetgangers elektrische voertuigen niet horen aankomen. Daarom voegen autofabrikanten geluiden toe aan elektrische voertuigen. In plaats van valse motorgeluiden, hebben we de mogelijkheid om geluiden te ontwerpen die daadwerkelijk waarde kunnen toevoegen aan de stedenbouw. Wat als het toekomstige geluid van elektrische voertuigen de geluiden van de stad zou kunnen transformeren van lawaai tot aangename toevoeging? We kunnen het geluid van verkeer vervangen door aangename omgevingsgeluiden of melodieën en ritmes. Systemen en sensoren kunnen contextuele informatie van een specifiek gebied verzamelen. Sonische-districten kunnen worden gekoppeld aan het audiosysteem en laten op maat gemaakte geluiden horen in verschillende delen van de stad.

Diederik wil het gesprek aanzwengelen over de negatieve effecten van lawaai en meer mensen aanmoedigen om na te denken over een betere auditieve wereld. Luister naar zijn drie sonische districten.

Over Diederik Mulder
Diederik Mulder is een creatief onderzoeker en onderzoekt creatief. Hij gebruikt daarbij zijn achtergrond in Design. Toekomstvisies en inzicht krijgen in hoe we ons leven vormgeven staan centraal in zijn werken. Zijn werk onderzoekt de impact van innovaties op ons dagelijks leven, menselijke interactie met machines en de rol van technologie in menselijke relaties. Diederik combineert zijn creatieve onderzoek met installaties, producten en film om verborgen mogelijkheden bloot te onthullen.

Meer informatie
www.diederikmulder.com