Nieuwe en creatieve manieren van kijken naar breipatronen en breitechnieken, gebaseerd op algoritmen en wiskunde.

Hier komen de werelden van breien en programmeren samen! Dit leidt tot nieuwe en creatieve manieren van kijken naar breipatronen en breitechnieken gebaseerd op algoritmen en wiskunde. Generative Knitting is een mooi voorbeeld van hoe moderne technologie gecombineerd kan worden met oude technieken.

Wat gebeurt er als je modeontwerp en breien integreert met algoritmisch denken?
Dat is precies wat Stephanie Pan onderzoekt in haar unieke project Generative Knitting! Stephanie werkt samen met zowel de breigemeenschap als programmeurs om vaardigheden en kennis uit te wisselen. 

Ze onderzoekt de verbanden tussen alledaagse, ambachtelijke en analoge technieken en geavanceerde digitale technologie door twee totaal verschillende werelden samen te brengen; breien en programmeren. Deze werelden delen al een rijke geschiedenis die voortkomt uit het programmeerbare weefgetouw én hebben beiden een sterk open-source en collaboratief karakter.

Generative Knitting is een mooi voorbeeld van hoe moderne technologie gecombineerd kan worden met oude technieken. En van hoe een ietwat vreemde samenwerking kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe en eigentijdse patronen voor de internationale breigemeenschap en uiteindelijk tot nieuwe producten voor ons dagelijks leven.

Over Stephanie Pan

Stephanie Pan is een interdisciplinaire kunstenares, stemkunstenaar en maker. Haar werk is een combinatie van performance in theater, muziek en film, muziek compositie, participatieve performance, textielkunst en handwerk. Ze beschrijft haar werk vaak als 'analoog digitaal'. Ze benadert kunst vanuit een analoge, hands-on benadering, terwijl ze reflecteert op digitale technologie en esthetiek en dit benut binnen het domein van menselijke onvolmaaktheid en interpretatie. 
Stephanie heeft veel werk gepresenteerd op internationale podia, platforms en festivals.

In samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Met dank aan The Student Hotel Delft.