Water, geluid, architectuur en virtuele pixels geven inzicht in het onderzoek achter de stedenbouwkundige planning van het nieuwe Van Leeuwenhoekpark.

DEDEFRAME wil de werelden van verschillende dimensies, codetalen en verschillende soorten media samenvoegen. De beleving van het totaalbeeld is een zeer belangrijk aspect van hun werk; audio, visuals, licht en ruimte moeten allemaal samenwerken om een meeslepende ervaring te vormen.

In het Van Leeuwenhoekpark worden met een videoprojector computer gegenereerde visualisaties getoond van de positieve invloed van water op het warmteniveau van deze stedelijke omgeving. Water, geluid, architectuur en virtuele pixels worden gebruikt om een betoverende ervaring te creëren die inzicht geeft in het onderzoek achter de stedenbouwkundige planning van het nieuwe Van Leeuwenhoekpark.

In deze snel veranderende tijden vindt DEFRAME het belangrijk om stil te staan bij de media en tools die gebruikt worden om met elkaar te communiceren. Het is een ruimte van reflectie die ons in staat stelt om de relatie tussen mensen en technologie te deconstrueren, een kritische benadering in tegenstelling tot de belangrijkste consumentgerichte ‘Silicon Valley’-stijl die ons en onze ruimtes is opgelegd.

Over DEFRAME

DEFRAME is een collectief van gelijkgestemde kunstenaars die zich richten op het creëren van interactieve installaties, live visuele performances en scenografieën. Ze streven ernaar om de werelden van verschillende dimensies, codetalen en verschillende soorten media samen te voegen. De ervaring van het totaalbeeld is een zeer belangrijk aspect van hun werk; audio, visuals, licht en ruimte moeten allemaal samenwerken om een meeslepende ervaring te vormen. Om dit te bereiken is hun werk vaak locatiegebonden, of bestaat het uit op maat gemaakte omgevingen of podia.

Website DEFRAME

In samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, OGD.

           

Met dank aan Rots-maatwerk, Weboma en Faber