Een meeslepende audiovisuele holografische show waarin de ruimte zich vult met punten, lijnen en patronen van licht en geluid.

ROW bestaat uit een rij holografische projectoren die een unieke audiovisuele ervaring te creëren. Deze installatie is niet alleen een kunstwerk maar ook een infrastructuur waar creatievelingen mee kunnen spelen. Het is een perfect voorbeeld van hoe je op innovatieve wijze technologie kan inzetten om iets volledig nieuws te creëren.

Het designcollectief TUNDRA uit Sint-Petersburg experimenteert hier met een eenvoudige manier om gegevens te structuren. Van wiskunde tot twaalf noten van de chromatische toonladder in muziek. De rijen gegevens die elke seconde in de lucht zweven, worden omgezet in berichten en stemmen. 

ROW is een modulaire en schaalbare reeks schermen die lijnen met verschillende lengtes van elke gewenste vorm kunnen maken om zo een unieke audiovisuele ervaring te creëren. Door de juiste positionering, de omgeving en door het perfect gebruik van de technologie, creëren de ontwerpers de illusie dat de lichtobjecten zich als fysieke volumes in de ruimte bevinden. Deze datagedreven installatie is niet alleen kunstwerk, het is ook een infrastructuur waarmee kunstenaars en creatievelingen mee kunnen experimentieren. De techniek die TUNDRA hier gebruikt is een inspiratiebron voor hoe we in de toekomst complexe data kunnen visualiseren.

Over TUNDRA

TUNDRA is een in Sint-Petersburg gevestigd, samenwerkend kunstenaarscollectief dat zich richt op het creëren van ruimtes en ervaringen door de interactie te onderzoeken tussen menselijke emoties en audio/visueel. Ze zijn gespecialiseerd in multimedia-uitvoeringen en meeslepende audiovisuele installaties. Het team bestaat uit muzikanten, geluidstechnici, programmeurs en beeldend kunstenaars. TUNDRA is bekend van werken die gepresenteerd worden op festivals en musea voor multimediakunst in Amerika, Europa, Rusland en Azië.

TUNDRA

In samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Met dank aan The Student Hotel Delft.