Flapper Drones Flapper Drones

Flapper Drones zijn bio-geïnspireerde vliegende robots die door met hun vleugels te klapperen kunnen vliegen, vergelijkbaar met kolibries of gevleugelde insecten.

Flapper Drones zijn bio-geïnspireerde vliegende robots die vliegen door met hun vleugels te klapperen, zoals kolibries of gevleugelde insecten. Terwijl de meeste drones vliegen met behulp van propellers, vliegen Flappers door met hun vleugels te klapperen. Ze kunnen in elke richting zweven en vliegen, maar zijn veilig omdat ze licht van gewicht zijn, waarbij de zachte vleugels geen gevaar vormen in geval van een botsing.


Het is belangrijk om ervaringen te creëren die ons bevrijden van de digitale wereld die het leven grotendeels beperkt tot vastgezogen zitten aan het beeldscherm. De natuur laat ons opgaan in de elegantie en het mysterie om ons heen. Met inspiratie afkomstig van vogels en libellen, bieden Flapper-drones een nieuwe bron van plezier en educatie, op een veilige en minder opdringerige manier.


Tijdens Highlight Delft worden de Flappers autonoom bediend in een arena die is uitgerust met een op IR-laser gebaseerd positioneringssysteem, de “Lighthouse”. Bezoekers kunnen de positie van de Flapper bepalen.

Flapper Drones Flapper Drones

Over Matěj Karásek

Matěj Karásek (CZ)is een in Tsjechië gevestigde wetenschapper en uitvinder. Hij werkte 10 jaar in de academische wereld aan de ULB (BE) en de TU Delft, waar hij onderzoek deed naar het vliegen met dieren en het ontwikkelen van bio-geïnspireerde vliegende robots. In 2019 richtte hij Flapper Drones op, een startup dat vogel- en insectachtige robots produceert.

Matěj Karásek behaalde een MSc in werktuigbouwkunde (CTU in Praag) en een PhD in ingenieurswetenschappen (ULB Brussel).

Matěj Karásek
Matěj Karásek
www.flapper-drones.com

Thanks to Flapper s.r.o. and our research collaboration with MAVLab TU Delft.