Highlight Delft ORACLE Highlight Delft ORACLE - Aidan Wyber

Het Highlight ORACLE voorspelt de toekomst van Highlight Delft.

The Highlight ORACLE probeert de toekomst van Highlight Delft te voorspellen. De installatie bevat een database met woorden, zinnen, namen en adressen, en combineert deze met pseudo willekeurige getallen om kunstwerken van de toekomst voor te stellen. Help Highlight Delft om de beste profetieën van Highlight ORACLE te realiseren door de uitgeprinte bonnetjes op het prikbord te prikken of thuis op je koelkast te hangen.


In Highlight ORACLE worden neoplatonische ideeën zoals Unity, die werden gebruikt om filosofisch en spiritueel te communiceren langs de historische Zijderoute, opgenomen in de generatieve dataset met de bedoeling om existentiële betekenissen te geven in de vorm van nog niet gerealiseerde kunstwerken. ORACLE verwijst naar het orakel van Delphi uit het oude Griekenland, de Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Ze raakte in trance, ademde onbekende dampen in en sprak in ritmische metaforen tot de vragende burgers van Athene.

Over Aidan Wyber

Aidan Wyber is onlangs afgestudeerd bij Integrated Product Design aan de TU Delft. Wyber wil zijn vaardigheden gebruiken om een ​​nieuwe betekenis te geven aan industrieel ontwerpen en de historische opkomst van existentieel nihilisme in de westerse cultuur vergroten door nieuwe mogelijkheden te suggereren.