Urban Data Forest herontdekt de stad als een locatie voor gegevensopslag in planten en bomen. Het onderzoekt de mogelijkheid hoe de technologie van DNA-gegevensopslag stedelijke ruimtes kan transformeren, en natuur en data terug naar de stad kan brengen.


Het project onderzoekt hoe synthetische biologie kan helpen bij het opzetten van herstelgroei van groene data-infrastructuur; een universele biologische cloud die kooldioxide kan opvangen en digitale gegevens kan opslaan. Er zijn twee typen Urban Data Forest: ‘The Breathing Museum’, om openbare en culturele gegevens te archiveren, en ‘Living Archives’, bossen die voornamelijk bedoeld voor burgers, als plek waar men persoonlijke gegevens kan opslaan.


Het idee voor Urban Data Forest is ontstaan tijdens ‘Repairing the Present’, een EU S+T+ARTS Residency, en is ontwikkeld in samenwerking met Witteveen+Bos om onderzoek naar een omgevingsvisie voor de stad Den Haag (NL) in 2050 te ondersteunen.

Onze onverzadigbare honger naar gegevens draagt ​​op meer dan één manier bij aan klimaatverandering. Urban Data Forest herontdekt de stad als een locatie voor dataopslag in planten en bomen.

Over Grow Your Own Cloud

Monika Seyfried (PL) & Cyrus Clarke (FR)


Grow Your Own Cloud is een kunst & wetenschap collectief opgericht door ontwerper en futurist Cyrus Clarke (FR) en Interaction Designer Monika Seyfried (PL). Sinds 2017 onderzoeken ze de mogelijkheden en toepassingen van DNA-dataopslag. Ook onderzoeken ze de grenzen van de eigenschappen van gegevens en de connectie met klimaatverandering, terwijl ze alternatieve toekomstvisies bedenken die de gebruikerservaring verrijken.

Cyrus Clarke (FR) and Monika Seyfried (PL)

Met dank aan

In samenwerking met Expositieruimte 38CC.
Mede mogelijk gemaakt door Repairing the Present, een EU S+T+ARTS Residency.