Nada Nuevo
Jesus Canuto Iglesias
Do., vr. 19:00-22:00 (laatste show) Za. 17:30-22:00 Elke 30 minuten, beperkt bezoekersaantal show

Nada Nuevo is een geluidsinstallatie waarbij ongebalanceerde stappenmotoren gemonteerd zijn en stukken gepolijst staal, om zo muziekstukken te interpreteren op basis van de locatie en diens doel. Nada Nuevo’s volgende lied wordt gespeeld in het Hexapod laboratorium, waar ze metalen onderdelen stresstesten tot ze breken onder de druk.

‘Een geluidsinstallatie die ongebalanceerde stappenmotoren en spiegels combineert om muziekstukken te interpreteren.’

Nada Nuevo is een geluidsinstallatie waarbij ongebalanceerde stappenmotoren gemonteerd zijn and stukken gepolijst staal, om zo muziekstukken te interpreteren op basis van de locatie en diens doel. Nada Nuevo is een conceptueel werk met veel lagen, waarin elk element een eigen, losstaand idee vertegenwoordigt. Het gebruikt de brute geluiden van machinerie en metalen en brengt ze zo samen dat ze een muzikale functie krijgen. De mening en interpretatie van de toeschouwer staat centraal in de installatie. Het is duidelijk dat de kunstenaar diepgaande interesse heeft in de discussie rondom het doel en de zin van kunst en muziek, voor zowel de individu en de samenleving. Daarnaast put de kunstenaar inspiratie uit psychologische aannames voor zijn conceptuele en methodologische processen. Door middel van zijn kunst en installaties stelt de kunstenaar zijn publiek altijd een vraag over hun eigen ervaringen.

Over Jesus Canuto Iglesias
Jesus Canuto Iglesias werd geboren in MAdrid in 1992, en volgde zijn opleiding in Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Hij studeerde onlangs af van de Artscience faculteit van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Hij is een multidisciplinaire kunstenaar die focust op de creatie van kunst rijk in conceptuele ideeën en tastbare overdracht waarbij hij traditionele methodieken en technologische elementen combineert.

Extra veel dank aan Peter de Vries en het Stevinlab.

Meer informatie
http://www.jesuscanutoiglesias.com/
https://www.youtube.com/watch?v=s8GVO3nXIrg/