Folly Furniture
Lilian Kreutzberger

Voor Highlight Festival heeft Lilian een reeks meubel-prototypes ontwikkeld met behulp van producten en technologieën geleverd door Lucoled. Door deze elementen op een nieuwe en onconventionele manier toe te passen, ontstaan nieuwe vormen en mogelijkheden. Folly Furniture combineert elementen van architectuur, display-objecten en meubeldesign. Een spel met licht geeft de objecten controle over wat kan worden gezien en wanneer.

Een combinatie van elementen van architectuur, display-objecten en meubeldesign; een spel met licht geeft de objecten controle over wat te zien en wanneer.

Als schilder en beeldhouwer wil Lilian het potentieel en de futiliteit van utopieën, stedelijke ruimte en digitale ruimte voorstellen en het tot een visuele en fysieke ervaring materialiseren. In recent werk speculeert ze over een volledig gedigitaliseerde toekomst waarin we omringd zijn door beelden en representatie. Stel je voor: het oppervlak van interieurs en architectuur bedekt met een constant veranderende digitale huid. In een tweedimensionale weergave worden begrippen van materialiteit, vorm en functie bevrijd van hun fysieke beperkingen en functionele eigenschappen. Een nieuw artistiek potentieel ontstaat wanneer deze concepten kunnen interageren en kunnen worden gecombineerd in niet-hiërarchische objecten.

over Lilian Kreutzberger
Lilian Kreutzberger (1984, Nederland) behaalde haar MFA aan Parsons New School, New York en studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het werk van Kreutzberger is o.a. tentoongesteld in FOAM, het Gemeentemuseum, Den Haag; het Koninklijk Paleis, Amsterdam; World Expo 2010, Shanghai; The Last Brucennial, NY; The Kitchen, NY.

Kreutzberger kreeg een Fulbright-beurs en de Buning Brongers Award voor schilderen. Ze werd onder andere geselecteerd voor residenties aan de Jan van Eyck Academie, Maastricht, ISCP, Brooklyn, Eyebeam, Brooklyn.

 

Folly Furniture wordt gepresenteerd in samenwerking met Lucoled.

Meer informatie
www.liliankreutzberger.nl