Magical Garden
Pianoduo Amacord en X
Donderdag 20:00-21:00*, Vrijdag 20:00-21:00*

*Er is beperkte capaciteit, reserveer je (gratis) kaartje via tickets. Alleen geldig in combinatie met een Highlight-pass.

Duo Amacord speelt met vier handen op één piano in een spektakel van kruisende lijnen en dynamiek. Tijdens twee opeenvolgende avonden vormt een magisch landschap de cocon van een betoverend pianoduo-concert van het wereldberoemde Duo Amacord. Muziek uit het fin de siècle, licht, bruisend en gewoon heerlijk om naar te luisteren.

‘Vier handen op één piano. Een muzikaal eerbetoon aan de verbeelding: een wereld van sprookjes, fantasie en kinderspellen…’

Magical Garden, de nieuwste release van Pianoduo Amacord, is een muzikaal eerbetoon aan de verbeelding: een wereld van sprookjes, fantasie en kinderspellen… Ze spelen met vier handen op één piano in een spektakel van kruisende lijnen en dynamiek. Tijdens twee opeenvolgende avonden vormt een magisch landschap de cocon van een betoverend pianoduo-concert van het wereldberoemde Duo Amacord. Muziek uit het fin de siècle, licht, bruisend en gewoon heerlijk om naar te luisteren.

Het duo, bestaande uit Maarten den Hengst en Ivana Alkovic, treedt op in een speciaal landschap installatie, ontworpen en gecreëerd door TU Delft studenten tijdens een tweedaagse workshop. Er is geëxperimenteerd met verschillende materialen, effecten en interactie tussen geluid, beweging en licht tijdens deze workshop in samenwerking met de pianisten en een team van het Science Centre en ACTlab.

Over Maarten den Hengst & Ivana Alkovic
In het centrum van Wenen, naast de drukke Naschmarkt, ligt café Amacord. Een toevluchtsoord voor kunstenaars, politici, vrije geesten en kooplieden. Een plek om te discussiëren, terug te trekken, verliefd te worden of gewoon om te zijn… In dit cafe, het kloppende hart van de stad die fungeert als de brug tussen Oost en West, het Oude Europa en het Nieuwe, de stad van Beethoven en Schubert, Schiele en Klimt, ontmoeten de Servische pianiste Ivana Alkovic en Nederlandse pianist Maarten den Hengst elkaar. Hun zoektocht naar hoge kunst, goede gesprekken en vriendschap in een vreemde stad, bracht hen samen in café Amacord, waar, naast hun liefde voor muziek, de liefde voor elkaar begon te groeien. Dit leidde tot de geboorte van het pianoduo “Amacord”. Vier handen op één piano, een spektakel van kruisende lijnen en dynamiek.

In samenwerking met X TU Delft en Crossing Parallels
        

Meer informatie
https://www.pianoduoamacord.com//