Frozen Moments
Tiwánee van der Horst
Donderdag, Vrijdag, Zaterdag 16:00-18:30*

*Er is beperkte capaciteit, reserveer je (gratis) kaartje via tickets. Alleen geldig in combinatie met een Highlight-pass.

Heb je ooit gemerkt dat je in een verkrampte positie voor je scherm zat en probeerde creatief te zijn? Nou, dat heb ik zeker gedaan, vooral als ik als architect met CAD-software en 3D-printers werk. Deze innovaties beperken ons in onze creativiteit terwijl we langzaam de verbinding met onze omgeving verliezen. Wat als we de manier waarop we technologie ontwerpen herformuleren? Kunnen we de relatie tussen mens en machine in evenwicht brengen?

‘Een intuïtieve workshop 3D-printen; ontdek een manier om in 3D te schilderen met gerecycled plastic, een nieuw hulpmiddel waarmee we de relatie tussen mens en machine in balans kunnen brengen.’

Heb je ooit gemerkt dat je in een verkrampte positie voor je scherm zat en probeerde creatief te zijn? Nou, dat heb ik zeker gedaan, vooral als ik als architect met CAD-software en 3D-printers werk. Deze innovaties beperken ons in onze creativiteit terwijl we langzaam de verbinding met onze omgeving verliezen. Wat als we de manier waarop we technologie ontwerpen herformuleren? Kunnen we de relatie tussen mens en machine in evenwicht brengen? In deze workshop gaan we samen op zoek naar het antwoord met behulp van mijn, zelf ontwikkelde, intuïtieve 3D-printer genaamd Ana.

Tijdens deze workshop ervaar je hoe het voelt om in 3D te schilderen met gerecyclede kunststoffen. Het langzame proces van tekenen met kunststoffen heeft een meditatief effect en daagt je uit om geduldig te zijn en een balans te vinden tussen controle en intuïtie. Je stuurt de machine met de hand als een grote 3D-borstel. Het smeltmateriaal ‘bevriest’ zodra het de machine verlaat en vormt uw bewegingen in een vaste vorm. Deelnemers leren werken met vloeibaar plastic als nieuwe materiaal, werken met pigmenten, leren werken met de zelf ontwikkelde 3D-schildermachine Ana en nemen hun eigen kunstwerken mee naar huis.

Over Tiwánee van der Horst
Tiwánee van der Horst studeerde af aan de TU Delft en raakte gefascineerd door de verbinding tussen architectuur en beeldende kunst. Geïnspireerd door 3D-printtechnologie ontwikkelde ze een intuïtieve analoge 3D-verfmachine, Ana genaamd, die gerecycled plastic gebruikt. Haar onderzoek is gericht op het bevorderen van creatief denken en maken. De balans tussen mensen, machines en de fysieke omgeving is een belangrijk thema in haar werk, benadrukt ze graag in haar kunst en ontwerp. Ze leent regelmatig uit disciplines zoals dans en muziek voor inspiratie: intuïtieve expressie door fysieke lichaamsbeweging. In haar nieuwste installatie, ‘Inside A Painting’, smelten 3D-penseelstreken van 2 meter hoog samen om een ​​grote kleurrijke muur te vormen.


Inside a Painting is gepresenteerd in samenwerking met Science Centre Delft.

Meer informatie
www.tiwaneevanderhorst.com