Inside a Painting
Tiwánee van der Horst

Een handgemaakte installatie, gemaakt met behulp van een zelf ontwikkelde 3D-printer met de naam ‘Ana’, waar surrealistische kleurrijke vormen een magische omgeving rond de toeschouwer creëren. De vloeiende lijnen en organische vormen doen denken aan de streek van een penseel. Ramen zijn de ogen van ruimtes die ‘binnen’ en ‘buiten’ verbinden.

‘3D-penseelstreken van 2 meter hoog smelten samen om een ​​grote kleurrijke muur te vormen van geprint gerecycled plastic.’

De vloeiende lijnen en organische vormen doen denken aan de streek van een penseel. Ramen zijn de ogen van ruimtes die ‘binnen’ en ‘buiten’ te verbinden. Met deze installatie zien de bezoekers hoe we in 3D kunnen schilderen met gerecyclede kunststoffen. Met een zelfgemaakte machine kan Tiwánee van der Horst 3D-printen op een analoge manier toepassen en een schilder-architectuur creëren. De gehele installatie is met de hand gemaakt. Surrealistische kleurrijke vormen creëren een magische omgeving rond de toeschouwer.

Heb je ooit gemerkt dat je in een verkrampte positie voor je scherm zat en probeerde creatief te zijn? Nou, dat heb ik zeker gedaan, vooral als ik als architect met CAD-software en 3D-printers werk. Deze innovaties beperken ons in onze creativiteit terwijl we langzaam de verbinding met onze omgeving verliezen. Wat als we de manier waarop we technologie ontwerpen herformuleren? Kunnen we de relatie tussen mens en machine in evenwicht brengen? Tiwánee van der Horst zoekt naar een antwoord via haar, zelf ontwikkelde, intuïtieve 3D-printer genaamd Ana, waarmee ze unieke installaties maakt.

Over Tiwánee van der Horst
Tiwánee van der Horst studeerde af aan de TU Delft en raakte gefascineerd door de verbinding tussen architectuur en beeldende kunst. Geïnspireerd door 3D-printtechnologie ontwikkelde ze een intuïtieve analoge 3D-verfmachine, Ana genaamd, die gerecycled plastic gebruikt. Haar onderzoek is gericht op het bevorderen van creatief denken en maken. De balans tussen mensen, machines en de fysieke omgeving is een belangrijk thema in haar werk, benadrukt ze graag in haar kunst en ontwerp. Ze leent regelmatig uit disciplines zoals dans en muziek voor inspiratie: intuïtieve expressie door fysieke lichaamsbeweging. In haar nieuwste installatie, ‘Inside A Painting’, smelten 3D-penseelstreken van 2 meter hoog samen om een ​​grote kleurrijke muur te vormen.

In samenwerking met Science Centre Delft.

Meer informatie
www.tiwaneevanderhorst.com