Kunstenaar Richard Vijgen gaat voor Highlight Delft 2024 als artist in residence bij TerraIndex aan de slag. Op basis van datasets van TerraIndex zal Richard Vijgen, wiens werk zich richt op het visualiseren van data, het onzichtbare van bodemonderzoek, van grondwaterniveaus tot bodemgesteldheid en verzakkingen, zichtbaar maken.

Als artist in residence zal Richard Vijgen de komende tijd met ondersteuning van TerraIndex en Highlight Delft een werk ontwikkelen dat te zien zal zijn tijdens Highlight Delft 2024. De bodem onder onze voeten is onbekende en donkere plek, waar we over het algemeen maar weinig mee te maken hebben. Tegelijkertijd vinden er essentiële processen plaats die grote invloed hebben op ons voedsel, het klimaat, waterhuishouding en bodemverzakking. Highlight Delft, TerraIndex en Richard Vijgen willen met dit nieuwe werk deze processen tot leven te brengen voor een groter publiek. 

Richard Vijgen

Richard Vijgen (1982) creëert multisensoriële data-ervaringen die de onzichtbare technologische dimensies van de werkelijkheid visualiseren. Zijn werk biedt poëtische interpretaties van data en stelt een dialoog voor tussen het menselijke perspectief en de onstoffelijke wereld van digitale netwerken, algoritmen en draadloze communicatie.

TerraIndex

TerraIndex is een Delfts softwarebedrijf dat al ruim 25 jaar expert is op het gebied van automatisering, standaardisatie en ketenintegratie van bodemonderzoek. TerraIndex werkt met data over de ondergrond; van grondwaterniveaus tot bodemgesteldheid, verzakkingen of samenstelling van de bodem.

Highlight Delft

Tijdens Highlight Delft komen kunst en technologie samen. Het driedaagse festival wordt gehouden in de binnenstad van Delft van 15-17 februari 2024. Kaarten zijn nu te koop.