no image

19 augustus 2021

Highlight Delft organiseert de komende drie maanden diverse workshops. In samenwerking met drie verschillende kunstenaars bieden deze het publiek de kans te kunnen co-creëren aan installaties die worden gepresenteerd tijdens Highlight Delft van 18-20 november.

Van 18-20 november staan Nieuw Delft en de TU Delft Campus in het teken van het driedaagse festival Highlight Delft. Het festival neemt je mee langs unieke locaties en toont je installaties op het raakvlak van kunst en technologie. 

Ontwerp eigen digitalebloem op basis van 3D design
De eerste workshop wordt op 4 september gegeven door Luuk Meints, voor het kunstwerk Koki’o. Tijdens deze workshops leer je de basis van 3D design in Blender door samen met Luuk Meints een bloem te ontwerpen voor het digitalebloemenveld. Dit bloemenveld van honderd digitale, lichtgevende bloemen zal tijdens het festival te zien zijn in de tuin achter het oude stationsgebouw van Delft. Deze workshop wordt aangeboden voor beginners en gevorderden. 

Op 18 september is er een tweede workshop waarin je de zelf ontworpen bloemen een kleur geeft met behulp van animatie. Je kunt aan één of beide workshops mee doen.

Meer informatie en tickets voor de workshops door Luuk Meints vind je op https://www.highlightdelft.nl/workshops/

Co-creëer een Robot Orchestra en laat het publiek dirigeren
Ben je klaar voor de muzikale AI-uitdaging van je leven? Klaar om betrokken te raken bij een werkelijk uniek innovatiemeesterwerk? Sluit je aan bij het robot orchestra! Bruno Kramm, een muzikant, hacker en tech-ondernemer uit Berlijn en assistent professor Doris Asschenbrenner faciliteren deze workshop. In een experimenteel samenwerkend muzikaal-hackerlab bouwen en ontwikkelen zij onderdelen van het Robot Orchestra, dat gepresenteerd wordt tijdens Highlight Delft. 

Tijdens deze tweedaagse workshop op 11 en 12 september werken de deelnemers in drie teams: 

Team 1: musical composition

Team 2: robots and Arduino

Team 3: AI and app development

Pas jij binnen één van deze profielen? Doe dan mee met deze unieke workshop waar we misschien wel de toekomst van muziek herdefiniëren! Meer informatie over de workshops en de profielen zijn te vinden op www.highlightdelft.nl/workshops 

Breiende wiskundenerds / Stitch ‘n Bitch
Wie houdt van breien is aan het juiste adres bij Stephanie Pan’s workshops ‘Generative Knitting, Stitch ‘n Bitch’ waarbij breien en wiskunde samenkomen. Tijdens deze speciale Stitch ‘n Bitch sessies nodigt Stephanie enthousiaste breiers uit om met haar mee te breien en deze nieuwe patronen te testen en door te ontwikkelen. Samen gaat zij met de deelnemers op zoek naar oplossingen om deze computergegenereerde patronen om te zetten naar echte, 3-dimensionale, tastbare kledingstukken. Zo wordt de breikunst verheven naar hogere wiskunde! 

Meer informatie over iedere workshop en de tickets kun je vinden op www.highlightdelft.nl/workshops