Muziek componeren, robots en Arduino, AI en app ontwikkelen

Locatie: X TU Delft
Datum: 11 and 12 september, 11:00 – 17:00
Deelnemers: 9 – 18
Kosten: € 30,- (Inclusief een passe-partout voor Highlight Delft 2021)

Drie teams
Team 1: musical composition
Team 2: robots and Arduino
Team 3: AI and app development

Ben je klaar voor de muzikale AI-uitdaging van je leven? Klaar om betrokken te raken bij een werkelijk uniek innovatiemeesterwerk? Sluit je aan bij het Robot Orchestra! Bruno Kramm, een muzikant, hacker en tech-ondernemer uit Berlijn en ass.prof. Doris Asschenbrenner faciliteren deze workshop. In  een experimenteel samenwerkend muzikaal-hackerlab bouwen en ontwikkelen onderdelen van het Robot Orchestra, wat gepresenteerd wordt tijdens Highlight Delft.

Ga in deze tweedaagse workshop met ons mee op zoek naar de antwoorden op de existentiële vragen: wat maakt muziek muzikaal? Kunnen robots de essentie van een stuk overbrengen? Hoe zou deze symfonie klinken als deze in de 21e eeuw door robots was gecomponeerd?

We vormen drie teams, team 1 bestaat uit muziekcomponisten, team 2 zijn robotica engineering specialisten en team 3 zit vol met AI en interface ontwerpers. Jullie werken samen om het wereldberoemde Robot Orchestra te perfectioneren wat Beethovens 9e symfonie – de 21st Century Robotic Remix gaat uitvoeren op Highlight Delft 2021. Niet alleen de muzikanten in dit orkest worden in robots veranderd, maar ook de dirigent wordt gedigitaliseerd en vervangen door AI die op zijn beurt wordt bestuurd door het publiek via een app. Pas jij binnen één van deze profielen? Doe dan mee met deze unieke workshop waar we misschien wel de toekomst van muziek herdefiniëren!

Team 1) Je bent een componist/muzikant die bladmuziek kan lezen en niet bang is om de grenzen te verleggen en nieuwe manieren van muziek maken te verkennen. Je onderzoekt mogelijkheden om de klassieke partituur aan te passen en te vertalen naar een partituur die door robots kan worden gespeeld.

Team 2) Als (Jij = geïnteresseerd in AI && muziek*) || of (Jij = geïnteresseerd in app-ontwikkeling voor publieksinteractie in muzikale settings) dan {kom en help ons het robotorkest vorm te geven!}. *// meer specifiek: denoising autoencoders (DAE).

Team 3) Je bent een robotbouwer, handig met Arduino’s, 3D-printen en basisprincipes van robotica en geloof jij er heilig in dat robot alles kunnen wat wij ook kunnen en misschien zelf wel beter?

Als jij je herkent binnen één van deze profielen en kijk je er naar uit om je aan te sluiten bij een team? Wacht niet langer en koop nu je ticket en reserveer een plek in je favoriete team.