Een meditatieve kinetische installatie die de ruimte tussen omgeving, natuur, technologie en mens verkent.

Lumitronome is een reeks aan kinetische sculpturale structuren die de zon gebruiken als hun primaire energiebron. De zonnepanelen activeren de energie van elke lumitronome en creëren de energie voor beweging en licht.

Lumintrone is een meditatieve kinetische installatie die werkt volgens het principe van metronomische bewegingen. De kunstenaar heeft de installatie gebouwd in samenwerking met Bellastock, een in Parijs gevestigd experimenteel architectencollectief dat bekend staat om zijn innovatieve benadering van hergebruik van afvalmaterialen.

Lumitronome maakt deel uit van Martin Bricelj Baragas Metronomic Series – een reeks werken die te maken hebben met transformaties van energie – een soort zoektocht naar de perpetuum mobile. 
De nieuwe Lumitronomes maken gebruik van zonne-energie die zich gedurende dag ophoopt – om ‘s nachts prahctige ritmes van beweging en licht te creëren.

De Metronomic-serie is een doorlopende reeks experimenten op basis van metronoomachtige structuren die de energie-input van een natuurlijke omgeving (water, wind, zon temperatuur) gebruiken om het proces van beweging of andere activiteit op gang te brengen. Vervolgens transformeert elke structuur in een duurzaam systeem

Over Martin Bricelj Baraga

Martin Bricelj Barage is een award-winning mediakunstenaar en curator. Hij maakt interactieve werken en sculpturen die ruimten tussen omgeving, natuur, technologie en mens verkennen. Zijn werken, vaak grootschalig, zijn te zien in de openbare ruimte en in ongebruikelijke architecturale contexten. Hij richt zich op het creëren van sferen die onze waarnemingen uitdagen en symbolen en mythen ter discussie stellen als een reeks tijd- en ruimtegebaseerde experimenten. Afkomstig uit de beeldende kunst zijn geluid en licht belangrijke componenten van zijn werk.

Persoonlijke website Martin

Sponsored by Crossing Parallels.