Anima - Bureau Moeilijke Dingen Anima

De ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) biedt nieuwe mogelijkheden om deze technologie bij creatieve activiteiten toe te passen. Anima onderzoekt de mogelijkheden om AI te gebruiken bij het maken van muziek.

Anima, een door AI aangedreven synthesizer, vormt het toneel voor een jamsessie tussen mens en machine. Een algoritme stelt sequenties, variaties en overgangen voor, en dwingt ze soms af. Muzikale grenzen worden verkent. Je kunt de voorstellen negeren, aanpassen of je kunt erop voortbouwen om nieuwe muzikale composities te creëren. Dit heen en weer proces maakt vele nieuwe creatieve verkenningen mogelijk.

Anima  - Jamming with Artificial Intelligence Anima - Jamming with Artificial Intelligence

Jamming met Artificial Intelligence

Over Bureau Moeilijke Dingen

Bureau Moeilijke Dingen is een team ontwerpers die van een uitdaging houden. De ontwerpstudio uit Eindhoven richt zich op het creëren van interactieve producten die autonomie en zelfexpressie stimuleren en het vinden van elegante oplossingen voor complexe problemen. De studio ontwerpt en ontwikkelt creatieve technologie, rekening houdend met de kwaliteit van de gebruikerservaring, modulariteit en schaalbaarheid.