Armand Lesecq Binaural Audio Art Armand Lesecq Binaural Audio Art Highlight Delft 2023

Luister naar een muzikale versie van Theater de Veste op silent disco headphones. Armand Lesecq maakt een innerlijke onderdompeling die je laat twijfelen aan je eigen waarneming. Het stuk speelt met ons vermogen om geluiden, hun oorzaak, het materiaal en de ruimtes waar ze vandaan komen te herkennen.

Highlight Delft, Theater de Veste en iii kozen Armand Lesecq als winnaar van de Open Call Binaural audio art. Dit in opdracht gemaakte audiokunstwerk wordt gepresenteerd in de foyers van Theater de Veste, waarbij gebruik wordt gemaakt van een silent disco koptelefoonsysteem. De jury selecteerde Armand Lesecq op basis van zijn voorstel om een ​​meeslepende en muzikale audio-ervaring te creëren, waarbij de nadruk ligt op de grenzen tussen de buitenomgeving en onze innerlijke perceptie ervan.

Hoe klinkt het theater?

Over Armand Lesecq

Armand Lesecq (1994, FR) is een interdisciplinair kunstenaar en geluidsontwerper die momenteel in Parijs en Den Haag (NL) woont. Armands werk is gericht op de relatie tussen perceptie, bewustzijn en verbeelding. Door middel van geluids- en/of visuele composities leidt hij het publiek in reflectieve en introspectieve innerlijke kronkels. Hij studeerde geluidstechniek en elektroakoestische compositie aan het conservatorium van Pantin (FR) en beeldende kunst aan de HEAR Strasbourg (FR), en behaalde een masterdiploma aan de ArtScience Interfaculty (KABK & KC) in Den Haag (NL).

© Gregory Dargent
Armand Lesecq

Met dank aan

Met dank aan Makers Subsidie Delft, iii & Theater de Veste.