Bekroonde technologie die duurzaamheid combineert met een meeslepende ervaring door glazen gevels te transformeren tot videoschermen waarop content ook dienst doet als zonnewering.

Biophilic Glare Control is een dynamisch zonweringsysteem dat elementen uit de natuur en technologie bevat om het welzijn en comfort van mensen te verbeteren door fel zonlicht in gebouwen te verminderen. Het integreren van kunst en natuur in biophilic design versterkt het gevoel van verbondenheid met de natuur en esthetiek van de ruimte.


Biophilic Glare Control regelt de lichtschittering en warmte, en verkleint de ecologische voetafdruk van een gebouw. Procedurele generatieve video wordt gebruikt om een ​​steeds veranderende boomstructuur te creëren. Op basis van lichtsensoren zal de boom groeien tot de gewenste grootte en dichtheid om het teveel aan zonlicht te blokkeren. De gecreëerde schaduw is als het gevlekte licht van het bladerdak in de wind.


Biophilic Glare Control is een prijswinnende gepatenteerde technologie die te zien is op luchthavens en treinstations en is de zonwering van de toekomst.

VideowindoW Biophilic glare control urban - Remco Veenbrink VideowindoW Biophilic glare control urban - Remco Veenbrink

Over VideowindoW.eu

VideowindoW is een product ontwikkeld door een hardware-, software- en content-startup met dezelfde naam, gevestigd in de YES!Delft incubator. Biophilic Glare Control van VideowindoW combineert technologie, kunst en natuur. Remco Veenbrink (CEO) is medeoprichter van VideowindoW in 2018 en het creatieve brein achter opeenvolgende versies van de technologie.

www.videowindow.eu