Oracle 1.0 covers Oracle 1.0 covers

Met het eerste prototype van Oracle kijken TU Delft Library en RNDR naar de toekomst van datavisualisatie voor institutionele opslagplaatsen. Het op maat gecodeerde project maakt gebruik van machinale leerprocessen zoals het inbedden van grafieken, het insluiten van tekst en auto-encoders om multidimensionale (tot wel 500 dimensies) kaarten te maken uit de grote dataset van scripties en andere werken van studenten van de TU Delft.


Oracle ‘cloud’ als interface om toegang te krijgen tot alle 150.000 publicaties van de TU Delft van de laatste 150 jaar. Alle publicaties hebben hun eigen unieke plek afhankelijk van de onderwerpen van de publicatie. Kleuren geven de belangrijkste vermogens aan. Een van de problemen met digitale collecties is het ontbreken van een tastbaar object of ‘artefact’.


Oracle genereert unieke geanimeerde ‘covers’ voor elke publicatie. Verken de collectie visueel door de aanraakinterface te gebruiken om door de dichtstbijzijnde buren en covers van het algoritme te navigeren.

Oracle 1.0 is een prototype van een app die toegang geeft tot 150.000 publicaties uit de TU Delft Library en voor elke publicatie unieke geanimeerde covers genereert met behulp van een visueel systeem.

Over RNDR

RNDR is een ontwerpstudio voor interactieve media die ‘tools’ ontwikkelt die pas af zijn door de manier waarop ze worden gebruikt. RNDR ontwikkelt processen, creëert structuren, ontwerpt visualisaties, codeert programma's en creëert interacties. Het resultaat is te zien in verschillende media, variërend van interactieve installaties, datavisualisatie, generatieve identiteiten, prints en alles daar tussenin – vaak real-time.
RNDR wordt geraakt door hoe informatie en technologie netwerken, culturen, samenlevingen, relaties, gedragingen en interacties tussen mensen transformeren. Het werk verkent en maakt gebruik van hybride ruimtes, waarin zowel digitale als fysieke elementen samenkomen.


RNDR is opgericht in 2017 in Den Haag, (NL). De belangrijkste leden hebben jarenlange ervaring als partners, computer wetenschappers, ontwerpers, art directors en ontwikkelaars bij LUST en LUSTlab.

Met dank aan

Met dank aan TU Delft Library.