Soft Revolvers - Myriam Bleau - Severin Smith Soft Revolvers - Myriam Bleau - Severin Smith

Beweging van de ronddraaiende tops beïnvloed het muziekstuk en creëert een eigen, bijzonder geluid.

Soft Revolvers is een audiovisuele performance voor 4 tollen gemaakt van helder acryl gemaakt door Myriam de Bleau. Elke top wordt geassocieerd met een ‘instrument’ in de elektronische muziek compositie. De bewegingsgegevens worden verzameld door sensoren, geplaatst in de tops, vormen muzikale algoritmen.

Met hun grote ronde draaiende lichamen en hun rol als muziek afspeelapparatuur voel je een connectie met draaitafels en dj-cultuur, hiphop en dansmuziek op. LED-lampjes die in de tollen zijn geplaatst, verlichten de objecten op de muziek, waardoor prachtige ronddraaiende halo’s ontstaan.

Performance tijden Soft Revolvers:

Zaterdag 18 februari

19:30, 21:30 u.

De performance duurt ca. 20 minuten. Blijf je kijken tot het eind?

Locatie: Theater de Veste.

Soft Revolvers - Myriam Bleau - Devin McAdam Soft Revolvers - Myriam Bleau - Devin McAdam

Over Myriam Bleau

Myriam Bleau (CA) is een componist, digitale artiest en performer gevestigd in Montréal. Met muziek en geluid als uitgangspunt creëert ze elektronische muziek performances, audiovisuele interfaces, installaties en interactieve apparaten die bestaan uit geluid, licht, beweging en symbolen. Haar werk onderzoekt optreden als gecodificeerde culturele manifestatie en als de belichaming van de (her)bekrachtiging van symbolische systemen door middel van menselijke en niet-menselijke acties.


Haar werk is internationaal erkend en was te zien op festivals zoals Prix Ars Electronica (AT), Sónar (ES, HK), MUTEK (MX, CA, AR, JP), ISEA (CA, KR), Transmediale (DE) and TodaysArt (NL).

Myriam Bleau - Soft Revolvers - photo: Ariel Martin
Myriam Bleau - photo: Ariel Martin
www.myriambleau.com

Met dank aan Theater de Veste.