YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION

Sophia Bulgakova nodigt het publiek uit om de ruimte van haar installatie individueel te verkennen en zich, met behulp van doorschijnende schermen, onder te dompelen in samensmeltende woordenwolken.

Zo kan iedereen zelf navigeren binnen de speelbaarheid van de ruimte.

YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION is een doorlopende serie projectieopstellingen die zich richt op niet-lineair lezen in beweging. Het werk is een poging om het begrip van fysieke ruimte te herschikken en een oneindigheid aan mogelijke composities te creëren die het denkbeeldige toestaan om zo de ideeën van de kijker vorm te geven.

Speciaal voor presentatie bij Highlight is de nieuwe versie van het werk ontwikkeld met de steun van het NewMedia Centre aan de TU Delft.

Let op: beperkte capaciteit in een donkere ruimte. Mensen met beperkt zicht wordt aangeraden de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Word de bron en schrijf het verhaal

Expo Arsenaal

Over Sophia Bulgakova

Sophia Bulgakova (1997, Odesa, Oekraïne) is een ArtScientist interdisciplinair kunstenaar en activist, die momenteel in Den Haag woont. Sophia werkt op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij, waarbij ze zich richt op de relatie tussen licht, perceptie en verbeelding. Door middel van verschillende zintuiglijke ingangen in haar installaties en performances, betrekt ze toeschouwers, beïnvloedt ze hun manier van waarnemen van de werkelijkheid en verkent ze nieuwe mogelijkheden daarbuiten.

Sophia studeerde beeldhouwkunst in Kiev en behaalde daarna een basisdiploma fotografie en tijdgebaseerde media aan de University of the Arts London in het Verenigd Koninkrijk. Daarna studeerde ze af aan de ArtScience Interfaculty aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Nederland. Haar werk werd onder andere tentoongesteld op CTM Festival (DE), Sonic Acts Festival (NL), Baltan Laboratories (NL), Mediamatic (NL) en Ningbo City Exhibition Hall (CN).

Instagram: @sophiabulgakova

Facebook: @sophia.bulgakova

Website: www.sophiabulgakova.com

Met dank aan

Dit project is ontwikkeld als onderdeel van het Summer Sessions Network for Talent Development programma in coproductie met Metamedia Association en V2_ Lab for Unstable Media. Speciaal voor presentatie bij Highlight is de nieuwe versie van het werk ontwikkeld met de steun van het NewMedia Centre aan de TU Delft, met dank aan Arend-Jan Krooneman, Ivan Tzvetkov en Roland van Roijen.