Delft, 16 november 2023

Gisteravond vond in Theater de Veste de bruisende kick-off borrel plaats ter gelegenheid van kunst- en technologiefestival Highlight Delft 2024. Het evenement, dat over drie maanden plaatsvindt, belooft een opmerkelijke showcase te worden van creativiteit en innovatie. Tijdens de kick-off borrel waren de directie en de productiecrew aanwezig, evenals een toegewijde groep vrijwilligers die een cruciale rol zullen spelen tijdens het festival.

Teun Verkerk, artistiek leider van Highlight Delft, gaf een voorproefje van wat het festival te bieden heeft, variërend van interactieve installaties tot innovatieve ideeën van studenten. Marketing- en communicatiemanager Niké Mulder lichtte toe hoe de promotie rondom het festival in de komende maanden zal verlopen. Vrijwilligers, die een essentiële rol spelen in een vlekkeloos verloop van het festival, werden tijdens de aftrapborrel hartelijk verwelkomd door vrijwilligerscoördinator Suus Bout. Ze kregen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en hun enthousiasme voor het festival te delen.

De meeste aanwezige vrijwilligers hadden al eerder deelgenomen aan het festival en deelden hun positieve ervaringen: “De werken waren vorig jaar echt fantastisch en daarom wil ik deze editie niet missen!” Er werd zelfs al aangegeven welke diensten de voorkeur hebben, waarbij twee gepensioneerde heren lachend aangaven een voorkeur te hebben voor de vroege diensten: “Geef de late shifts maar aan de jongelui!”

Het festival, dat van 15 tot en met 17 februari plaatsvindt, belooft een unieke mix van kunst en technologie met boeiende installaties en performances verspreid door de binnenstad van Delft. Rondom het thema ‘perceptie’ viert Highlight Delft innovatie en verbeelding.

Highlight Delft wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers die de magie van kunst en technologie naar de stad brengen. Wil je ook Highlight Delft van dichtbij meemaken? Word dan vrijwilliger en bepaal zelf hoeveel dagen je komt helpen. Schrijf je in via het formulier of stuur een e-mail naar vrijwilligerscoördinator Suus via volunteers@highlightdelft.nl.

Mis het niet! See you at Highlight Delft 2024!