Praktische informatie

Programma

  • Highlight Delft is van 18 tot en met 20 november 2021
  • Gedurende de drie dagen zijn alle locaties open van 17:30-23:30 uur
  • De beide district hubs zijn geopend vanaf 17.00 uur

Note: Tijdens Highlight Delft worden er foto en video opnames gemaakt om het event vast te leggen. Als bezoeker van Highlight Delft geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Route

Ontdek installaties op het raakvlak van kunst en technologie, verspreid over een route van unieke locaties door het centrum en over de TU Delft Campus. De locaties zijn zowel buiten als binnen. Met een Highlight Delft ticket kun je al deze unieke locaties bezoeken.
De route is onderverdeeld in twee districten; het Nieuw Delft en het Delft Campus district. Nadat je het ticket hebt ingewisseld voor een festivalbandje bij een van de twee district hubs kun je op elke gewenste locatie de Highlight Delft route starten.

Tickets

Alle tickets zijn online verkrijgbaar. Wanneer het ticket is aangeschaft, ontvang je een bevestiging via e-mail. Tijdens de openingstijden van Highlight Delft kun je dit digitale ticket inwisselen voor een bandje bij een van onze district hubs.

District hubs (open van 17.00-23.30 uur)

Ticket soorten

  • Passepartout voor 3 dagen 
  • Dagtickets, Dagtickets studenten, Dagticket kind

Aanvullingen op je Highlight Delft ticket:

  • Tourtickets, voor een tour onderleiding van een gids door een van beide districten
  • Highlight Delft Artist talks ticket, voor de Artist Talks in Theater de Veste

COVID-19 en terugbetaling van het ticket

We anticiperen op voor een volledig Highlight Delft, waarbij zonder problemen altijd anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Bij het omwisselen van je ticket in een bandje, zullen we je vragen om een geldige CoronaCheck QR-code. Bij bezwaar tegen deze maatregel, kun je je geld terugkrijgen. Als er extra maatregelen genomen moeten worden om het festival te kunnen laten doorgaan, dan informeren we de kaartkopers. Mocht Highlight Delft helemaal niet mogelijk zijn door nieuwe COVID-19 restricties, dan worden al je kosten (incl. servicekosten) in zijn geheel terugbetaald. 

Tour met gids

In beide districts bieden wij rondleidingen aan. Ga met ons mee op een route langs een aantal locaties en leer meer over de installaties, de kunstenaars en het maakproces. Geniet van ongekende (leuke) weetjes over de installaties en locaties. De tour duurt een uur en tourtickets worden beschikbaar gemaakt als aanvulling op een dag ticket en passepartout. Je tour ticket moet overeenkomen met de datum van je dagticket. De tours starten op verschillende momenten op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Boot

Neem de boot, en reis tussen de districten over het water! Elke 20 minuten vertrekt er een bootje vanaf de opstapplek voor The Student Hotel (Nieuw Delft district) en in De Nieuwe Haven (Delft Campus district).

Lopend

De Highlight Delft route kan worden gelopen per district. De route in het Delft Campus district is ongeveer 4,5 km. De route in het Nieuw Delft district zo’n 2,5 km. De afstand tussen de beide districten is ongeveer 2,5 km. Dit is een mooie route langs de Schie. De lengte van de totale route langs beide districten is ongeveer 9 kilometer.

Fietsend

Alle locaties zijn te bereiken met de fiets. Heb je geen eigen fiets in Delft, pak dan een OV fiets op station Delft, of een elektrische deelscooter van GO sharing of Felyx.

Trein, bus en tram

Station Delft ligt direct naast het Nieuw Delft district. Vanaf station Delft Campus is het zo’n twintig minuten lopen naar het Delft Campus district.
Beide districten zijn te bereiken met reguliere lijn-bussen en in de buurt van een bushalte.

Het Nieuw Delft district bereik je met alle buslijnen die naar en langs de bus- en tramhalte Station Delft gaan. Ook tram 1 Delft Tanthof – Scheveningen Noorderstrand en tram 19 Delft Station – HMC Antoniushove stoppen hier.

Het Delft Campus district bereik je met bus 40, bus 174, of bus 69: halte TU sport & cultuur. De bussen rijden ongeveer om de 20 minuten. De laatste bus 40 vertrekt (alleen op weekdagen) om 19:26 uur en de laatste bus 69 vertrekt om 23:29 uur. 

Auto en parkeren

We adviseren alle Highlight Delft bezoekers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Kom je toch met de auto, parkeer je auto dan in het Delft Campus district: P-Sports, van den Broekweg. Parkeren in dit district is gratis.
Voor district Nieuw Delft geldt: betaald parkeren, op straat of in een van de stadsgarages. De Phoenixgarage en de Zuidpoortgarage zijn het meest dichtbij. Iedere parkeergarage is 24/7 geopend. 

Eten en drinken

In het Nieuw Delft district kun je meerdere restaurant & cafés vinden in de buurt van alle festivallocaties en op de route. Zoals restaurant The Commons in The Student Hotel, Pavarotti of Huszár.
Ook in het Delft Campus district is er een locatie waar gegeten en gedronken kan worden: café X, dit restaurant vind je in het gebouw van X TU Delft.

Bezoek regelmatig deze website voor programma, locatie en workshop update’s. Registreer hier voor onze nieuwsbrief. Of volg ons op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn