Routekaart - Map Highlight Delft 2023
Routekaart Highlight Delft 2023 (klik voor PDF)

Programma

 • Highlight Delft is van 16 tot en met 18 februari 2023.
 • Gedurende drie dagen zijn alle locaties open van 17:30-23:30 uur.
 • De beide Festival Hubs zijn geopend vanaf 17.00 uur.

Route

Drie avonden lang ontdek je in Delft experimentele installaties die een bijzondere blik op de toekomst tonen, op locaties zowel buiten als binnen. De samensmelting van innovatieve kunst en technologie is te zien op twee routes:

 • Delft City Centre
 • TU Delft Campus

Er is een inspirerend randprogramma in de Ruimte der Mogelijkheden (Space of Possibilities). Je vindt de Space of Possibilities rondom de festival hubs, The Social Hub en buiten bij gebouw X op TU Delft Campus, en bij Theater de Veste en Expositieruimte 38CC. Zie ook de routekaart

Tickets

Met een Highlight Delft ticket kun je alle locaties gratis bezoeken. Op vertoon van je e-ticket ontvang je bij een van de twee Hubs een festivalbandje en kun je starten met de route.

Alle tickets zijn online verkrijgbaar. Late bird ticketverkoop is gestart vanaf 16 februari. Na aankoop ticket, ontvang je een bevestiging per e-mail. Tijdens de openingstijden van Highlight Delft kun je bij de festival hubs het e-ticket inwisselen voor een polsbandje.

De Festival Hubs 

 • Delft City Centre: ticket omwisselen bij The Social Hub (van Leeuwenhoekpark 1) 
 • TU Delft Campus: ticket omwisselen bij X TU Delft (buiten, Mekelweg 8)

Openingstijden hubs: 17.00-23.30 uur.

Ticket soorten

 • Passe-partout: 3 dagen onbeperkt Highlight Delft bezoeken.
 • Dagticket: geldig per dag, 16 of 17 of 18 februari 2023.

Specials:

 • Dagticket met korting: studenten & jongeren vanaf 14 jaar.

Kinderen tot 14 jaar: gratis.

Aanvullingen op je ticket

 • Guided tour ticket: ticket voor een rondleiding met een gids, langs een van beide routes
 • Photo tour ticket: ticket voor een fotowandeling langs een van beide routes, met tips & tricks hoe Highlight Delft op de mooiste manier te fotograferen

Boek een tour met gids of fotograaf

Vanuit beide Hubs bieden wij rondleidingen aan. Ga mee op een tour langs een aantal locaties en leer meer over de installaties, de kunstenaars en het maakproces. Geniet van ongekende (leuke) weetjes over de installaties en locaties of leer het perfecte plaatje maken met je smartphone of camera onder leiding van een fotograaf.

Boek een Photo Tour.

Boek een Guided Tour

De tour duurt een uur. Tour tickets zijn beschikbaar als aanvulling op een dagticket of passe-partout. Wanneer er nog tours beschikbaar zijn, kun je ze ook los bijboeken bij een van de hubs. Op = op.

Je tour ticket moet overeenkomen met de datum van je dagticket. De tours starten op verschillende momenten op donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Lopend

Highlight Delft bestaat uit twee routes. De route TU Delft Campus is ongeveer 1,7 km. De route Delft City Centre beslaat zo’n 2,3 km. De afstand tussen de beide districten is ongeveer 2,5 km. 

Fietsend

Alle locaties zijn te bereiken met de fiets. Heb je geen eigen fiets, huur dan een OV fiets op station Delft.

Openbaar vervoer

De Highlight Delft pendelbus (OV buslijn 69) rijdt ongeveer elke 20 minuten van Delft City Centre (busstation Delft) via Theater de Veste ( Zuidpoort) naar TU Delft Campus (TU Berlageweg) en weer terug.

Voor alle Highlight Delft bezoekers is het vervoer met buslijn 69 gratis toegankelijk op vertoon van je Highlight Delft festival polsbandje. Check ov9292.nl voor de exacte vertrektijden.

De Delft City Centre Hub bereik je met alle buslijnen die naar bus- en tramhalte Station Delft gaan. Ook tram 1 en tram 19 stoppen hier.

Voor de TU Delft Campus Hub stap je uit bij bushalte TU Berlageweg. De laatste bus 69 naar station Delft vertrekt om 23:57 uur. Check ov9292.nl voor de exacte vertrektijden.

Auto en parkeren

We adviseren alle Highlight Delft bezoekers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Kom je toch met de auto, parkeer je auto gratis bij TU Delft Campus: P-Sports, van den Broekweg.
In de omgeving van de Delft City Centre Hub kun je betaald parkeren op straat, of in een van de stadsgarages. De Phoenixgarage en de Zuidpoortgarage zijn het meest dichtbij. Iedere parkeergarage is 24/7 geopend. 

Toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking

Niet alle installaties zijn even toegankelijk voor rolstoelgebruikers, slechthorenden, slechtzienden, bezoekers met prikkelgevoelige aandoeningen zoals AD(H)D, hoogsensitiviteit (HSP), Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Niet rolstoeltoegankelijk: Komorebi, Sun Catcher (PD Lab The Green Village), Koki’o, Resonating Room (Sigarenfabriek) en Frequency Illusion. Het werk Frequency Illusion is enkel van een afstand te bekijken. PD Lab The Green Village heeft een hoge opstap, maar het werk Sun Catcher is van buiten goed te zien.

Epilepsie: Cylinders werkt met lichtflitsen, wat invloed kan hebben op het brein. 

Eten en drinken

Er zijn genoeg restaurants & cafés te vinden in de omgeving van en op de Delft City Centre route, zoals The Social Hub. Bij TU Delft Campus vind je café X in het gebouw van X TU Delft (Mekelweg 8)

Update

Bezoek regelmatig deze website voor programma, locatie en workshop updates. Registreer je hier voor onze nieuwsbrief. Of volg ons op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Disclaimer

Tijdens Highlight Delft worden er foto en video opnames gemaakt om het event vast te leggen. Als bezoeker van Highlight Delft geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

COVID-19

We gaan voor een volledig Highlight Delft 2023, waarbij zonder problemen altijd anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Als er extra maatregelen genomen moeten worden om het festival te kunnen laten doorgaan, dan informeren we de kaartkopers.