Over ons

Dit is Highlight

Highlight is een driedaags festival in de innovatieve stad Delft. Ontdek
installaties op het raakvlak van kunst en technologie, verspreid over een route van 19 unieke locaties door het centrum van Delft en op de TU Delft Campus. We geven jou een blik op de toekomst en dagen je uit om mee na te denken hoe creativiteit in technologie bijdraagt aan het vormen van een gezamenlijke toekomst.

Waarom is het festival zo sterk verbonden met Delft?

Delft heeft een rijk ecosysteem van kennis- en innovatie gedreven instellingen. Met Highlight streven we ernaar om dit ecosysteem zichtbaar te maken in samenwerking met de TU Delft Campus en de Gemeente Delft.

De TU Delft Campus is een next-level innovatiecampus, een bruisend ecosysteem en bovenal open community waar radicale en complexe innovaties worden ontwikkeld met als doel: impact for a better society. Dit in combinatie met de rijke geschiedenis van de binnenstad en haar profilering als kennisstad, creating history is Delft de uitgelezen fundering voor Highlight.

Het festival neemt je mee langs mooie historische plekken in Delft, laboratoria op de campus en unieke locaties, waarvan een aantal speciaal voor Highlight haar deuren opent.
Ervaar het spanningsveld tussen installatie en locatie en bevind je op het raakvlak van kunst en technologie.

Ambities

Highlight 2020 is een festival met inspirerende installaties verdeeld over 19 locaties in Delft. In 2025 heeft Highlight de ambitie om te fungeren als verbinder/aanjager/katalysator voor nieuwe ontwikkelingen en het presenteren van nieuwe en bestaande installaties en/of prototypes voor kenniswerkers, (internationale) studenten en (tech-) bedrijven.
Hiermee streven we er naar de c0-creatie tussen deze partijen te stimuleren.