Tijdens Highlight Delft zijn ongeveer 30 installaties en performances te zien in de gehele binnenstad. Ook dit jaar zijn we weer enorm blij met de mooie locaties die op onze route te vinden zijn. Bekijk hier op welke locaties de installaties en performances te zien zijn!

Het programma en de locaties worden tot de dag van het festival nog aangevuld, houd dus het programmaoverzicht in de gaten om op de hoogte te blijven van het volledige programma!

Theater de Veste (Vesteplein 1, Delft)
SH4D0W
OUROBOROS
Forming Folds
Face-2-Face
The Personal Press
_SUBS: Personal Companion Kiosk

SH4D0W

Een bekende locatie voor veel inwoners van Delft (en omstreken) waar jaarlijks zo’n 250 voorstellingen, evenementen en programma’s plaatsvinden. Dit jaar is Theater de Veste de locatie voor een uniek Highlight Delft event: de internationale succesvoorstelling SH4D0W. De eerste theatervoorstelling waarin een AI (Artificial Intelligence) de hoofdrol speelt. De foyers van theater de Veste worden rond SH4D0W door Highlight Delft met installaties en prototypes van studenten en bedrijven, getransformeerd tot een AI ontdekkingsruimte. Zo is Forming Folds van Zeno van den Broek te zien, waarin hij een AI traint om met behulp van bestaande teksten een nieuwe taal te genereren en zo de digitale ruimte vervormt en weerspiegelt, te ervaren. Onthaasten van alle AI input kan in de installatie Ouroboros, een oase van rust. Maker Jeroen Alexander Meijer leidt je door een ruimtelijke compositie van geluid, waardoor je kunt ontprikkelen en de constante verschuiving van je aandacht kunt ervaren.

Expo Arsenaal Delft (Korte Geer 1)
YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION
Scorched Earth
DELIGHT – DEsigning LIGHT for real-world challenges

Het gebouw waarin Expo Arsenaal gevestigd is, bestaat uit een verzameling van grofweg drie historische bouwwerken. Het begon in 1602 met een munitieopslag voor de Nederlandse vloten. In de loop der jaren zijn er tussen 1602 en 1833 pakhuizen, smederijen en rokerijen aan toegevoegd. In 2020 is het gebouw getransformeerd en heeft het weer drie bestemmingen gekregen, Hotel Arsenaal Delft by Westcord, restaurant Loetje én eventlocatie Expo Arsenaal.

YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION

Een prachtige locatie waar deze editie van Highlight Delft bijzonder installaties tot leven komen. Zo recreëert Filipp Groubnov met Scorched Earth hier de Zone Rouge in Frankrijk, een plek die in werkelijkheid door vervuiling niet meer toegankelijk is. Sophia Bulgakova nodigt het publiek met YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION uit om de ruimte van haar installatie individueel te verkennen en zich, met behulp van doorschijnende schermen, onder te dompelen in samensmeltende woordenwolken.

The Social Hub (van Leeuwenhoekpark 1)
EyeSeeDifferent
LC-5CB
Curved sounds
Selective Reflections
Bio-Haptics
RGB Phantasy & LED Wormhole
Super Surface
Build/Behold: The Qubit

The Social Hub Delft is een hotel pal naast het station van Delft waar een gemeenschap van reizigers, locals en studenten samenkomt om te leren, verblijven, werken en spelen. Of je nu op zoek bent naar een coworking space, een hotelkamer voor een dag tot een jaar of een restaurant om een feestje te geven, The Social Hub heeft ruimtes voor al je wensen.

Selective Reflections


Tijdens het festival ontdek je in verschillende hotelkamers bijzondere Highlight Delft installaties. Denk bijvoorbeeld aan Super Surface van Lilian Kreutzberger die speculeert over een toekomstige, geheel gedigitaliseerde, wereld waarin mensen volledig worden omgeven door schermen met afbeeldingen en representaties. Het oppervlak van fysieke objecten zoals gebouwen en meubilair zouden in deze wereld bedekt zijn met een constant veranderende ‘digitale huid’.

Stationshal Delft
View Beneath Delft
Unseen Echoes

Kom je met de trein naar Delft voor Highlight Delft? Dan begint het festival al zodra je uitstapt op Station Delft! Van Richard Vijgen is de indrukwekkende installatie View Beneath Delft te zien en het Dreamteam van de T.U. Delft, Emergence, mengt met Unseen Echoes het virtuele en het onzichtbare door virtuele mensen met infrarood te projecteren tussen het publiek op het station. Virtuele entiteiten die op een scherm net zo aanwezig zijn als de ‘echte’ mensen, maar die in werkelijkheid slechts een echo zijn.

Unseen echoes

Huis van Delft (Houttuinen 27)
House of Henri

Op deze bijzondere multifunctionele locatie pal naast het station ontdek je in zes verschillende kamers de installatie House of Henri van Studenten van de minor Spaces of Display van de TU Delft.
Hier duik je in de wondere wereld van Henri Baudets verzameling van elk voorwerp dat je je maar kunt voorstellen; van eigenzinnige artefacten tot tijdloze schatten.
Ook zie je hier creatieve interpretaties van een tentoonstelling voor de galerieruimte in de Innovation Gallery van de getalenteerde studenten van de minor Spaces of Display van de TU Delft.

House of Henri

Kapelbrug
Spectrum Spirale XL
Ook wandelend langs de grachten kun je onze installaties tegenkomen! In de prachtige Voldersgracht, kijkend vanaf de Kapelbrug staat een bijzondere installatie, die volgens de maker, Fredrico Murgia, een meditatief en hallucinerend karakter heeft…..

Spectrum Spirale XL

OPEN Delft (Vesteplein 100)
KITE
Self spot

OPEN Delft is een inspirerende ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Tijdens Highlight Delft zijn hier de installaties van KITE en Self spot te vinden. Van KITE is het resultaat te zien van de samenwerking die zij hebben opgezet met Highlight Delft honderden Delftse jongeren, scholieren en studenten aan hebben deelgenomen. Bij de installatie Self spot komt met behulp van een spotlicht komt een schaduwwereld tot leven, een wereld die onze menselijke en herkenbare maar vaak niet uitgesproken emoties en gevoelens laat zien

Self spot